Saturday, April 9, 2011

Haydi Swing!!!

İş yoğunluğu, problemler, okul derken üzerimizde biriken stresi bir yerlerde hoplayıp zıplamayı dışarı atmayı hepimiz istiyoruz. Spor tamam güzel sağlıklı ama ben daha eğlenceli bir aktivite arıyorum diyenlerdenseniz eğer Lindy hop tam da size göre.
Lindy hop dans eğitimi veren tek dans salonu, üstelik fiyatları da gayet uygun. Jazz müziği ve hoplayıp zıplamayı seven herkesin eğleneceğini garanti edebilirim. Üstelik sadece Lindy hop değil, Balboa, Authentic Jazz (Jazz Steps), Solo Charleston, Collegiate Shag ve Tap (Step dansı) dansları da programa dahil.
Lindy hop genel olarak 1920lerin sonunda Charleston dansının swing müziğiyle birlikte evrimleşmesi ve yorumlanmasıyla ortaya çıkmış. Harlem, New York'ta doğan Lindy hop bir sokak jazz dans türü ve Afrika kökenli Amerikalılar arasında yaygınmış.
Dansı izlemek ve daha fazlasını öğrenmek için özellikle cuma akşamları rotanızı Taksim'e doğru çevirin. Dans salonu Balo Sokak'tan girince soldan ikinci sokakta. Cuma akşamları kendi aralarında partiler düzenleyip gece yarılarına kadar dans ediyorlar. Hele de kıyafet partisi gecesiyse yaşadınız.

Swing İstanbul
Adres: Topçekenler Sok. No:24/4 Beyoğlu

No comments:

Post a Comment